Coin Locker Girl / Chinatown (2015)

she was pretty
Film izlemeye ara vermenin en iyi yanı geri döndüğünüzde izlemeye değer bir çok film bulabiliyor oluşunuz. Coin Locker Girl de tam bu zamanda izlediğim filmlerden 2.si. Bir diğeri A Royal Tailor'du.

Organ mafyasının lideri olan 'Anne' bulduğu kimsesiz çocukları himayesi altına alıp kendi pis işleri için yetiştirir. (Anne lakabı da buradan geliyor.) Il Young 'da bulduğu küçük çocuklardan biridir. Yıllar sonra Il Young büyüdüğünde 'Anne'ye tahsilat işlerinde yardımcı olmaya başlar ancak olaylar bu vakitten sonra karışır.


Her zaman olduğu gibi konusuyla ilgili çok detay vermek istemedim. Asıl önemli olan konusundan ziyade filmdeki oyunculuklardı bence. Basit ve farklı versiyonlarda çok çeşidini gördüğümüz bir konu olsa da özellikle iki ana karakterin oyuncuları sayesinde film muhteşem bir hâl almış.
Anneyi canlandıran Kim Hye Soo 'yu daha önce izlediyseniz farklı bir havası olduğunu görmüşsünüzdür zaten. Bu karakterde ise yine farklı ama bambaşka bir havası vardı. Hani Charlize Theron Cani filmi için büyük bir değişim geçirmişti ya onun gibi işte :) Film sadece Kim Hye Soo 'nun oyunculuğu için bile izlenir. 

Ama Il Young 'u canlandıran Kim Go Eun gerçekten izlediğim en iyi erkek gibi kızdı. Bu kadar güzel bir kızın böylesine erkekvari bir rolün altından bu kadar iyi kalkabilmiş olması oyunculuğunun ne denli iyi olduğunun kanıtı bence. Oturup kalkmasından sigarayı tutuşuna kadar karakterini benimsemişti. İzlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. 

Sürekli aksiyon halinde değil ancak durağan gidişiyle bile sizi filme bağlıyor. Biraz aksiyonlu oluşunun etkisiyle erkek filmi gibi görünse de bayan izleyicilerin de ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Ne de olsa mafyanın bir annesi var ^^ Kaliteli film arayışı içerisindeyseniz Chinatown 'a şans vermenizi öneririm. 

Not: Son paragrafta bayan dedim ama bazı hanım arkadaşlar sevmiyor galiba. Siz de sevmeyenlerdenseniz okurken sevdiğiniz kelimeyle orayı yamayabilirsiniz :)

Sevgiler...


2 yorum:

  1. Uzun zamandır Kore filmi izlememiştim. Belki bu geri dönüş için iyi bir tercih olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarzı ve biraz da durağan filmleri seviyorsan seversin diye düşünüyorum :)
      İzlersen fikrini belirt lütfen merak ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma