Uyumsuz - Veronica Roth


Seri kitapları severim. Elbette en az iki kitabı çıkmışsa :) Uyumsuz 'u da iki kitabı çıkmış 3. yoldayken okuduğum için mutluyum. Filmin çıkacağı tarihe yakın okumuş olmam da ayrı bir mutluluk kaynağı. Tamam her kitabın filmi yapılmasın ama distopik hikayelerin filmleri güzel oluyor bence.

Kitabı, kapağını, karakterlerini, konusunu çok sevdim. Kitapla ilgili tek sorunum bazı yapıların ya da yerlerin tasvirini zihnimde oturtamayışımdı. Yazarın dili akıcıydı. Bir çırpıda okuyabiliceğiniz romanlardan biri.

Dünya'da çıkan savaşlardan sonra kalan insanlar 5 farklı topluluğa bölünmüş. Cesurluk, Dürüstlük, Fedakârlık, Bilgelik ve Dostluk. Bu 5 farklı topluluk adlarının gereğini sonuna kadar yerine getirebilecek insanlarla dolduruluyor. Bu sorumluluğu kaldıramayacak insanlarsa evsiz yani topluluksuz kalıyorlar. Her yıl 16 yaşına basmış topluluk üyeleri bu topluluklardan birini seçmek zorunda. Beatrice de öyle yapıyor ve olaylar zinciri işte bu şekilde başlıyor. Beatrice 'i, özellikle 4'ü çok seveceğinizden hiç şüphem yok :)



Filme gelince uyarlamaya göre mekanlar ve cast seçimi güzeldi ama atlanan ya da değiştirilen sahneler özellikle sonu biraz hayal kırıklığına sebep olmadı değil.

Distopya içerikli kitapları, macerayı seviyorsanız Uyumsuz serisinden memnun kalacağınızı düşünüyorum. Tamam, seriyi bitirmedim ama ilk kitap bence güzel başladı. ^^

3. Kitapla seriyi bitiren yazar ekstra olarak ilk kitabı 4'ün gözünden yazarak değişik bir bakış açısı sunuyor.
Seriyi tanımayanlar için kitap sıralaması ise şu şekilde;
1:  Uyumsuz
2:  Kuralsız
3:  Yandaş
4: Dört ise ekstra olan kitap.

Yazarlar umarım aynı hikayeyi başka kişinin gözünden anlatma işinin cılkını çıkartmazlar. 
Daha önce yazdığım Tatlı Bela kitabının Ayaklı Bela olarak çıktığını yazmıştım.

Önce kitabı oku sonra filmi izle örneklerinden birini daha okudunuz. ^^

Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma